Portobello's gevuld met tonijn
Haal jij deze mega champignons weleens in huis? Deed ik ook niet, totdat ik erachter kwam dat je ze kunt vullen met van alles en nog wat en zo een heerlijke lunch/bijgerecht hebt. Ik heb er een eiwitrijk recept van gemaakt.
Soba noodles
Soba noodles zijn dunne, stevige noedels gemaakt van tarwe en boekweit. Het boekweit maakt de noedels steviger van textuur en zoeter van smaak dan andere soorten noodels. Ik heb een recept voor je met de perfecte woksaus. Te gebruiken in al je wokjes.
Curry van rode linzen en winterpeen
Hoevaak eet jij peulvruchten?
Ik kan ze dagelijks eten, want ze kunnen echt overal bij. Salade, curry, wrap of maak er een burger van!
Ik deel mijn favoriete curry met je!
Loempia bowl
Bij mij thuis zijn we het er unaniem over eens: loempia kan elke dag!
Dit is alleen geen maaltijd en is (als het mij vraagt) veel te veel werk. Dus ik maakte er een maaltijd van zònder al te veel werk.
Crunchy Tarlysalade
Wie houdt er ook van een goeie crunch. Of dat nou in een broodjes is of in een salade.
Ik heb tarwe gekookt in water en daarna met een flinke scheut olijfolie en kruiden in de oven geroosterd; best thing ever! Niet alleen is de smaak lekkerder, maar het wordt dus ook lekker crunchy.
Mijn salade basis de komende tijd dus...
Rijstnoodles salade met garnalen
Deze warme dagen gebruik ik het fornuis en de oven zo min mogelijk. Zo blijft het lekker koel binnen. Des te meer reden om salades te gaan eten! Kleurrijk en smaakvol.
Ik maakte deze heerlijke garnalen salade met knapperige groenten en rijstnoodles. Zowel koud als lauwwarm errrug lekker.
Komkommerbootjes met rijstsalade
Wist je dat komkommer voor 95% uit vocht en heel veel voedingsstoffen bestaat. Ideaal wanneer je de hele dag gevast hebt! Dit keer gaat alleen het niet in een salade, maar gaat de salade in de komkommer. Lekker met tonijn, maar deze kan je ook zeker vervangen met zalm.
Burrito bowl
Voordat ik dit heerlijke recept deel, gaan we het nog even hebben over wat nou een gebalanceerde maaltijd is.
Hoe ziet balans er op een bordje uit?
De drie sleutelcomponenten zijn: koolhydraten, eiwitten en groenten. Dat weten we nu allemaal wel denk ik?
Maar wat is dat precies en wat is de ideale verhouding?
Bloemkool taco's met zaalouk
Bloemkool!
Een van mijn lievelingsgroenten, want je kan er zooo veel mee!
Voldoende groenten eten is voor veel mensen lastig. Daarom extra belangrijk om tijdens elke maaltijd zo veel mogelijk groenten te eten!
Deze frisse, maar hartige taco bevat al zon 150 gram groenten en je eet er minimaal drie, believe me.
Romige kokos/limoensoep met gegrilde kip en noodles
Lekker soepje op een warme zomerdag? Wel als het lekker fris en romig smaakt! Ik maakte deze heerlijke noodle soep in 15 minuten. Supersimpel en erggg lekker!
Je kunt zelf jouw favoriete toppings toevoegen, maar vond hier kip, mais en tauge erg lekker bij.
Mangosalsa
Mango is (vind ik) de perfecte fruit om toe te voegen aan een salade of zelfs warme maaltijd. Friszoet en te combineren met alles eigenlijk.
Deze salsa is zoet, zuur en een beetje pittig. Lekker als bijgerecht of om zo te eten met nacho's als zomerse tussendoortje. Ik ben er dol op!